Wedden op Eurovisie Songfestival: Rusland vroege favoriet

Wedden op Eurovisie Songfestival. Op dinsdag 10 mei treedt Douwe Bob namens Nederland aan in de eerste halve finale van het Songfestival. De zaterdag daarna vindt de finale plaats. De kans lijkt groot, dat Nederland dan voor de derde keer in vier jaar present is.

Dankzij Anouk en The Common Linnets telt Nederland weer mee in het wereldje van het Eurovision Song Contest. Na diverse jaren waarin Nederland malle, te platte en muzikaal oninteressante acts afvaardigde, kwamen deze rasartiesten met een veel geraffineerdere bijdrage. Europa bleek ervan te smullen, al had Trijntje Oosterhuis vorig jaar geen succes. De traditie wordt voortgezet met Douwe Bob, die evenals zijn drie voorgangers dit podium niet nodig heeft als platform voor zijn carrière. Die onafhankelijkheid kan verkwikkend werken.

Douwe Bob wed op Slow Down

In een interview met AD, liet Douwe Bob zich ontvallen, dat hij geld op zichzelf heeft ingezet. Zijn notering was @80.00 en dat was zo’n fraaie notering, dat de singer-songwriter het niet kon laten om duizend euro aan zichzelf te wagen bij de bookmakers. De komende weken zal de Amsterdammer ook goodwill moeten kweken bij de internationale media en juryleden. Het kan geen kwaad, dat hij in maart verklapte biseksueel te zijn. Het Songfestival kent immers de nodige fans in de zogeheten LGBT-community.

Mocht hij niet zelf Europa aan zijn voeten krijgen, dan hoopt Bob dat de winst naar Frankrijk gaat. Dat land heeft immers wel een opkikkertje nodig. Bookmaker 888sport.com zien momenteel in Rusland de gedoodverfde winnaar (@2.50), terwijl ook Frankrijk (@6.00), Zweden (@10.00) en Australië (@13.00) er goed voor staan. Nederland noteert @41.00, maar de noteringen kunnen en zullen nog heftig fluctueren.

Magie op het scherm

De show van Douwe Bob wordt geregisseerd door Hans Pannecoucke, die ook Trijntje en The Common Linnets in beeld bracht. De niet al te flatterende kleding van Trijntje hielp in 2015 niet echt, maar in 2014 was het Nederlandse optreden bijzonder smaakvol belicht en geënsceneerd. Als Pannecoucke weer magie op het scherm weet te brengen, dan kan de stoere, cowboy-achtige look van Douwe Bob tot leven komen.

Al zal het lastig worden voor iedereen om over de Russische inzending heen te gaan. Sergey Lazarev heeft met ‘You are the only one’ een aanstekelijk nummer te pakken, dat, en dat is bij dit evenement zeer belangrijk, meteen in het hoofd blijft hangen. Daarnaast is Lazarev een brutale showbink, die als lid van de boyband Smash!! al de kunst der verleiding heeft verfijnd.