Handleiding Head to Head

Wedstrijdweddenschap oftewel Head to Head

Online wedden kun je bij verschillende online bookmakers zoals Stan James doen. Je kunt ook op verschillende manieren een weddenschap online aangaan want wedden is op verschillende manieren mogelijk. Je kunt wedden op wie wint, of wie verliest, je kunt gokken met je wedden bonus op gelijkspel of welk team de meeste doelpunten of corners maakt tijdens een wedstrijd, wat de stand na de eerste en tweede helft zal zijn, of uitgaande van een serie wedstrijden, een aantal weddenschappen in één keer. Zo zou je dus een in een keer kunnen inzetten op wat er in één poule gaat gebeuren op het WK.

Laten we kijken naar de eenvoudigste soort weddenschap die je kunt aangaan, de wedstrijdweddenschap (head-to-head in het Engelse wedjargon). Dit is van alle verschillende weddenschappen die je kunt aangaan de meest simpele vorm. Je zet in op wie van de twee ploegen die tegen elkaar spelen volgens jou gaat winnen, of dat het een gelijkspel wordt. Hierbij ga je uit van de normale speeltijd, dus twee keer vijfenveertig minuten, zónder eventuele verlengingen (en blessuretijd).

Winnaar verliezer of gelijkspel

Bij de wedstrijdweddenschap heb je 3 verschillende mogelijkheden om in te zetten, en je kiest er één:

  1. een zege van de thuisploeg (1)
  2. een zege van de bezoekende ploeg (2)
  3. een gelijkspel (X).

Als jij denkt dat de thuisploeg zal gaan winnen, dan vul je een 1 in. Maar als je er vanuit gaat dat de tegenploeg de winnaar wordt, dan vul je een 2 in. En als je een gelijkspel verwacht dan gebruik je X. Zo eenvoudig als wat. De inzet begint met één eenheid van jouw muntsoort, dat zal de EURO zijn, en je kunt eenvoudig en veilig betalen met iDeal, dus niks geen eng gedoe met creditcards online.

Eigenlijk kijk je dus alleen maar naar winnaar verliezer en gelijkspel

Zoals gezegd kijk je alleen naar wat de stand zal zijn nadat de normale twee keer vijfenveertig minuten zijn gespeeld. Het kan dus zijn dat jij wint terwijl de uitslag van die wedstrijd uiteindelijk toch nog totaal anders uitpakt doordat er in de verlenging of met het nemen van penalty’s nog doelpunten gescoord worden. Je hebt dan bijvoorbeeld op winst van de thuisploeg gegokt, en na negentig minuten is de stand 2-1. Maar in de blessuretijd scoort de tegenpartij en er komt een verlenging achteraan waarin ze nog eens een goal scoren. De uiteindelijke stand is dan 2-3. Maar omdat je het goed had voorspeld dat de thuisploeg op winst zou staan nadat de normale speeltijd, heb jij het juist gegokt en win jij. Gefeliciteerd, en veel plezier met spelen!

Geef een antwoord