EK Voetbal 2016: België outsider, Frankrijk favoriet

EK Voetbal 2016. Aanstaande vrijdag 10 juni is het eindelijk zover: De start van het EK Voetbal 2016 in Frankrijk. Aangezien het Nederlands Elftal zich niet wist te kwalificeren, zullen de meeste Nederlandse voetbalfans hun steun geven aan België.

België reist met veel wereldklasse spelers af naar Frankrijk, maar in verdedigend opzicht is het team van Marc Wilmots erg kwetsbaar. De bondscoach zag in de aanloop naar het EK Voetbal 2016 de ene na de andere verdediger afvallen en kan hierdoor niet zijn beste verdedigers opstellen.

In de laatste wedstrijd in de voorbereiding won België nipt van Noorwegen. De ‘Rode Duivels’ kwamen al vroeg op voorsprong, maar keken net na rust tegen een 1-2 achterstand aan. Dankzij Eden Hazard en Laurent Ciman trokken de Belgen toch nog aan het langste eind. Als België ver wil komen op het EK Voetbal 2016, zal het toch een stuk beter moeten.

Het EK Voetbal begint voor België op maandag 13 juni met een wedstrijd tegen Italië. Vervolgens spelen ze op 18 juni tegen Ierland en de Belgen sluiten de groepsfase op 22 juni af met een wedstrijd tegen Zweden.

Frankrijk gaat voor titel in eigen land

Gastland Frankrijk behoort volgens de bookmakers tot de topfavorieten voor de eindzege op het EK Voetbal 2016. ‘Les Blues’ beschikt over een elftal met enorm veel kwaliteiten en heeft tegenstanders als Roemenië, Albanië en Zwitserland een grote kans op de volgende ronde. In de laatste oefenwedstrijd in de aanloop naar het EK Voetbal was

Frankrijk veel te sterk voor Schotland: 3-0.

Naast Frankrijk worden ook Duitsland en Spanje gezien als favorieten voor het EK Voetbal 2016. Duitsland is de huidige Wereldkampioen en beschikt over een gouden generatie. Spanje is de huidige titelhouder van het EK Voetbal en de spelers willen na een mislukt WK Voetbal 2014 nog graag laten zien dat ze het spelletje niet verleerd zijn.

Wedden op België als winnaar EK Voetbal 2016

Denk je dat België deze zomer voor het eerst in de historie een EK Voetbal wint? Wacht dan niet langer en zet nu in op de ‘Rode Duivels’ @11.00 bij 888sport.com. Onze zuiderburen zullen hiervoor wel af moeten rekenen met de drie gedoodverfde titelfavorieten: Frankrijk @4.00, Duitsland @5.25 en Spanje @6.00.