Australian Open 2012 voor Djokovic

Djokovik weer winnaar Australian Open 2012De Australian Open Tennis 2012 staat van 16 januari tot en met 29 januari 2012 op het programma. De editie van 2011 werd bij de heren gewonnen door Novak Djokovic en dit bleek het begin van een mooi tennisjaar. Kan hij dit kunstje gaan herhalen?

Voor de Serviër Djokovic bleek de winst in Melbourne het begin van een briljante reeks overwinningen. De in Australië als derde geplaatste Djokovic, won in de eerste ronde met 6-1 6-3 6-1 van de Spanjaard Marcel Granollers.

In de tweede ronde van de Australian Open stond de Serviër tegenover Ivan Dodig uit Kroatië. Ondanks twee lastige eerste sets, won hij de wedstrijd relatief gemakkelijk. Het werd 7-6 6-7(8) 6-0 en 6-2. Ook in de derde schifting had Djokovic niet veel tegenstand. Na een 6-2 overwinning in de eerste set, gooide landgenoot Viktor Troicki de handdoek in de ring.

Na drie gemakkelijke rondes, kon Djokovic fit beginnen aan de achtste finales. Hierin was hij oppermachtig tegen de Spanjaard Nicolas Almagro. Djokovic versloeg de als veertiende ingeschaalde Spanjaard met 6-3 6-4 en 6-0.

Bij de laatste acht stond de huidige nummer een van de wereld tegenover top 10-speler Tomas Berdych. Ook de 26-jarige Tsjech kon het Djokovic niet moeilijk maken. Hij werd met 6-1 7-6(5) en 6-1 verslagen.

De eerste wedstrijd waarin Djokovic echt tegenstand kreeg, was in zijn partij tegen Roger Federer. In de halve finale won Djokovic weliswaar in straight sets, maar het ging niet zo gemakkelijk als in de voorgaande rondes. Het werd 7-6(3) 7-5 en 6-4 voor de 24-jarige Serviër.

In de finale van de Australian Open rekende Djokovic af met de als vijfde geplaatste Brit Andy Murray. Ook deze wedstrijd werd gewonnen in drie sets: 6-4 6-2 6-3. In het gehele toernooi verloor Djokovic slechts een set.

Ook in de hierop volgende toernooien was de Serviër onverslaanbaar. Pas in de halve finale op Rolland Garros leed hij zijn eerste nederlaag, na 41 overwinningen op rij. Federer diende hem deze nederlaag toe. Djokovic won in het jaar 2011 maarliefst tien ATP-toernooien.

Geef een antwoord